• שומר ושואל

כונן שנשכח מחוץ למכונית

כולל דיינות בית אל

כ"ו כסלו תשס"ח
שאלה
חבר ביקש ממני להעביר כונן מחשב לבית הוריו בדרכי לשבת, אמרתי לו שאני בחזקת שומר חינם. ביום שישי שמתי את הכונן בתא המטען של הרכב עם כל התיקים של המשפחה, כשהגענו לבית ההורים הורדתי את הכונן מתא המטען במטרה להוציא את התיקים עם הבגדים שהיו בפנים, לצערי שכחתי להכניס את הכונן חזרה לתא המטען והוא נשאר על הכביש ונגנב. האם אני חייב בתשלום על הכונן ?
תשובה
שומר חינם חייב במקרה שהחפץ נגנב על ידי פשיעה בשמירה. אם כי יש מי שסובר, ששכחה זה אונס ולא פשיעה, הדעה המקובלת היא, ששומר ששכח את החפץ זוהי פשיעה, ולכן, עליך לשלם את מחיר הכונן לחברך. מקורות:חושן משפט רצא',א' חוק לישראל-שומרים, הרב ברוך כהנא,עמוד 205 וחלק ב' עמודים 924-925 הרב ישראל שורץ