• שכנים ושותפים

חישוב תשלום דמי ועד בית

כולל דיינות פסגות

ט טבת תשס"ח
שאלה
ברחובינו קיימים שני דופלקסים בקומת הקרקע משני צידי הבניין. הכניסות לדופלקסים אינן דרך בניין, אלא באופן נפרד ועצמאי, כך שאין לדופלקסים שום שיתוף עם הבניין לא בלובי, לא במדרגות ולא במעלית. כיום כל דייר משלם לוועד הבית סכום של 175 ₪ לחודש. סכום זה כולל הוצאות פנימיות {בתוך הבניין} וחיצוניות {מחוץ לבניין} . ההוצאות הפנימיות כוללות : =ביטוח ואחזקת מעלית . = ניקיון מדרגות . = חשמל מדרגות. = טיפוח ואחזקת לובי. ההוצאות החיצוניות כוללות: = גינון סביבתי =תאורה חיצונית בבדיקה פשוטה של ההוצאות השונות , עולה כי ההוצאות הפנימיות גדולות יותר מהחיצוניות. כמו כן, מסיכום ההוצאות לשנת 2006 שפורסם לדיירים מוועד הבית הוכח כי ההוצאות הפנימיות מהוות למעלה משני שלישים מסך כל ההוצאות. אבקשכם לקבוע שיעור דמי ועד לדיירי קומת הקרקע , אשר להם כניסה נפרדת ואינם קשורים כלל לפנים הבניין או שעליהם לשלם סכום זהה לשאר הדיירים. אמנם, על פי חוק תרבות הדיור כולם שווים בשאר בתים, אשר פחות או יותר ההוצאות שוות בין דיירי קומה ראשונה לבין אחרונה, אך מה צריך להיות בנדון זה.
תשובה
על פי בירור שערכנו, בנכס שמוגדר כנכס משותף, כל המצטרף ורוכש דירה בנכס, כלול בחוזה הרכישה נספח של חוק בתים משותפים, שעל פי החוק מתחייבים כל השותפים להשתתף בכל ההוצאות של תחזוקת הנכס המשותף, ובכללם הוצאות נקיון וחשמל. על כן החתימה על החוזה מחייבת בכל תנאי השותפות. בשלושה אפנים אפשר להפטר מחיוב התשלומים הנ"ל: א. אם בחוזה הרכישה הוחלט על ידי הקבלן ו/או הרוכשים לערוך חוזה שותפות אחר מהמצוי על פי החוק, שעל פיו מי שלא נהנה בפועל מהנאה מסויימת אינו משלם עבורה. ב. על ידי הגשת ערעור למפקח האחראי על הבתים המשותפים, אפשרות הכתובה בחוק, ועל פי שיקול דעתו הוא יכול לשנות את חיובי השותפות. ג. אם הבית לא רשום כנכס משותף. בברכה הרב דוד בר שלטון