• שאלות כלליות

לקרוא "הארי פוטר"

הרב ש. יוסף וייצן

י"ג אדר א' תשס"ח
שאלה
האם מותר לקרוא הארי פוטר סתם כי זה סיפור מענין, כי סתם זה כיף לקרוא אותו, יש הרבה מתח וזה סתם באמת כדי לקרוא כי זה מענין, וזה לא שאני מאמינה למשהו בכלל מהספר הזה זה סתם סיפור דימיוני שאיזה אחת המציאה. אחותי אומרת שזה לא טוב בגלל שאין בו מוסר. אולי באמת אין לא מוסר אבל למה שזה יהיה אסור לקרוא. והיא גם אומרת שזה נקרא שאני מכורה לזה אם אני קוראת את שאר הפרקים. אז זה השאלה!
תשובה
לא מכיר ולא קראתי את הספרים האלו. אולם אם הם ספרים סתמיים ואת קוראת בכדי להתאוורר ולנוח ולא מכורה לכך אז אני לא רואה בכך בעיה.