• אכילה מחוץ לבית

דוכנים בלי תעודת כשרות

הרב יוסף דהאן

כ"ט תמוז תשס"ג
שאלה
האם אנשים שמוכרים דברים כגון מקלות צמר (’סוכר’), קלחי תירס ופופקורן צריכים להחזיק תעודת כשרות? האם מותר לי לאכול מהם כאשר אין להם שום תעודה?
תשובה
לגבי מקלות סוכר יש לבדוק אם הוסף חומר ווניל ומה הכשרו. מלבד זאת אין איתו בעיה. בפופקורן יש לבדוק את השמן שמשתמשים בו וכן לוודא שבררו את הגרעינים (הכי טוב לברור אותם לבד). קלחי תירס רצוי מאוד שלא לאכול כלל, כיון שישנם תולעים קטנות שנמצאות בין גרגרי התירס לגזע ולא ניתן להוציאן.