• כשרות

כשרות בתוספי מזון ותמציות פרחי באך

הרב שמואל אליהו

ג סיון תשס"ח
שאלה
ברצוני לשאול שתי שאלות הנוגעות לנושא כשרות: 1. מה הדין לגבי תוסף מזון אשר לא נכתב עליו כשר, אך כתוב על האריזה שמוצר אינו מכיל קמח, חלב, מלח, חיטה, שמרים, חומרים משמרים וצבעי מאכל, אלא מכיל אך ורק ויטמינים שונים מקבוצת ה-B? אגב, הכמוסות אינם במרקם של ג’לי ולכן גם אינו מכיל ג’לטין. 2. מה הדין לגבי תמציות פרחי באך? אשר לאחרונה הגיעו לארץ וחלקן נמכרות על ידי בתי מרקחת שונים בהכשר הבד"ץ (רסקיו רמדי). ישנן תמציות הניתנות על ידי מטפלים שונים. בבקבוקים המקוריים ישנו חשד ליין נסך, האם הכלל בטל בשישים תקף גם במקרים אילו? יש לציין שרבנים אשכנזים התירו בספר מיוחד את תמציות אלה... אך אני ספרדיה ורציתי לדעת כיצד לנהוג?
תשובה
1. כל תוסף מזון חייב הכשר. ואין לסמוך על מה שכתוב. 2. אם זה רק פרחים זה בסדר.