• שאלות כלליות

יראת שמים בבחור

הרב אוריאל טויטו

ג תמוז תשס"ח
שאלה
מה מגדיר בחור דתי, ומה הרמה של יראת שמים שצריכה בחורה לחפש בבחור, האם אפשר לדעת אם הוא ירא שמים או שבעצם אי אפשר לדעת?
תשובה
ראשית נאמר כי רמת יראת השמים או הדתיות של בחור צריכה להיות כזו המאפשרת חיים דתיים תקינים. כלומר, ניהול חיי משפחה, זוגיות, גידול וחינוך ילדים ליראת שמים. אולם לא די בזאת. יראת השמים של האדם משפיעה על התנהגותו במכלול של מצבים, הקשורים לחייו האישיים והזוגיים, ולכן צריכה להיות התאמה בין רמת יראת השמים שלו, לזו של בת זוגו. בחור שיראת השמים שלו נמוכה יגרר לחיכוכים רבים עם בת זוג בעלת יראת שמים גבוהה משלו, לתסכולים ולאכזבות, וכן להפך. התשובה לשאלה: מה הרמה של היראת שמים שצריכה בחורה לחפש בבחור, מתחילה מן השאלה: מה רמת היראת שמים שלה. לסכום נאמר: כי צריך לחפש בחור שניתן לבנות איתו בית שתהיה בו יראת שמים, וכן שתהיה התאמה בינו לבינך גם בתחום הזה. דרך אגב, כשם שרצוי לשוחח ולתאם ציפיות בתחומים רבים לפני שנישואים, כך רצוי לשוחח גם על זה. כדאי לדבר על מה שחשוב לך ולשמוע כיצד הוא מגיב. סימן בולט ליראת שמים שלו תוכלי למצוא ביחסו אל הקשר שלו איתך. ככל שבקשר שלו איתך בא לידי ביטוי גם הצד האידאלי של הזוגיות, כגון: הערך של הקמת משפחה, תרומה לעם ישראל, הרצון לגדל ולחנך ילדים וכד', סימן שיש לו הרבה יראת שמים. ולהפך.