• תפילות והוספות מיוחדות

שכחתי יעלה ויבוא בראש חודש

הרב בנימין במברגר

א תמוז תשס"ח
שאלה
התפללתי היום שחרית ובתפילת שמונה-עשרה שכחתי יעלה ויבוא. ובכלל שכחתי מזה. אבל אמרתי הלל והכל, חוץ מיעלה ויבוא בתפילת-שמונה עשרה של שחרית. מה עלי לעשות?
תשובה
מי ששכח יעלה ויבא בתפילה צריך לחזור ולהתפלל שוב תפילת שחרית אף אם אמר כבר הלל. אם התפללת מוסף יש מחלוקת האם צריך לחזור ולהתפלל או אין חוזרים, ולהלכה פסק ערוך השולחן (אורח חיים סימן תכב) שאין לחזור ושכדאי להתפלל מנחה פעמיים ולומר לפני התפילה השניה שאם צריך לחזור הרי זה לשם חובה ואם לא הרי תפילה זו היא תפילת נדבה.