• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

גויים בשולחן שבת

הרה"ג דוב ליאור

כ"ה תמוז תשס"ח
שאלה
מודע אני לכך שאין זו עבירה לשבת עם גוי בזמן קידוש בשולחן שבת, אולם ידוע לי משפט בזוהר האומר: ’’במקום בו נמצאת קליפה, אין השכינה שורה’’. רב שאיתו דיברתי ייחס אימרה זו גם לגויים בשולחן שבת. האם קדושת השבת נפגמת בצורה כלשהיא כשגויי נמצא בשולחן השבת?
תשובה
בהלכה מוזכר שמותר להזמין גוי בשבת אבל לא ביו"ט. רואים שחז"ל, ע"פ תורת הנגלה בכל אופן, אפשרו הזמנת גוי בשבת. יכול להיות שעל פי הפנימיות יש בזה פגם אבל זו לא הדרכה לציבור.