• שבת ומועדים
  • תשעת הימים

בשר בראש חודש אב

הרב שלום אילוז

כ"ז תמוז תשס"ח
שאלה
קראתי בהלכותיו של הרב עובדיה יוסף שליט"א שמותר לספרדים לאכול בשר בראש חודש עצמו. האם ניתן לאכול גם במוצאי ראש החודש, והאם יש הבדל שהשנה זה יוצא במוצאי שבת, שזה בעצם סעודה רביעית?
תשובה
עיין בילקוט יוסף עצמו שם שכתב, שבשר שנשאר מר"ח יש שמתירים לאוכלו לאחר ר"ח ויש אוסרים, ולהלכה מי שרוצה להקל יש לו על מי שיסמוך, והעיקר שלא יערים להכין יותר ע"מ שישאר לו לאחר מכן. ובכל מקרה בסעודה רביעית, כיון שהיא סעודת מצוה, מותר לאכול בשר זה.