• פדיון הבן

מהלכות פדיון הבן

הרה"ג יעקב אריאל

ט אלול תשס"ג
שאלה
האם נדרש מנין בטקס פדיון הבן? באיזה מטבעות אפשר להשתמש בכדי לא להדרש לקנות מטבעות יקרים? האם צריך רב או עורך טקס כלשהו?
תשובה
1. לפדיון עצמו אין צורך במנין אך יש לקיים סעודת מצוה ונהגו להזמין אליה לפחות מנין משום "ברב עם הדרת מלך". 2. יש לתת לכהן ערך של כ-100 גרם כסף טהור . אתה יכול לתת לו גם כלי כסף או חפץ אחר בערך הנ"ל. יש כהנים שברשותם מטבעות כסף במשקל הנ"ל והם מקנים אותם לאבי הבן ואבי הבן מחזיר אותם לכהן ואח"כ נותן לכהן תמורה מסוימת עבורם. 3. אין צורך ברב אך הכהן צריך לדעת את ההלכה.