• גזל ונזיקין

קרשים למדורת ל"ג בעומר

הרב מיכאל יומטוביאן

כ"ד אלול תשס"ח
שאלה
בימי ל"ג בעומר האחרון אני וחברי תיכננו לעשות מדורה. בשביל מדורה זו אספנו קרשים ורוב הקרשים היו מאתר בניין. היו פעמים שבאנו והיה שומר במקום והוא אמר לנו איזה קרשים נוכל לקחת בעוונותינו אני חושב שגם לקחנו כאלה שהוא לא אמר וגם כאלו ללא פיקוח, האם יש פה גזל? אם כן מה אצטרך לעשות כדי לתקן זאת? (ברור שאני מתחרט על כך בחרטה שלמה)
תשובה
אכן לקיחת הקרשים בלא רשות היא גניבה וכל מי שהיה כבר גדול (בר מצווה) בשעה שגנב או אפילו רק שרף את העצים חייב לשלם בעד מה שגנב או שרף. לכן, על החייב לאתר את מי שהיה הבעלים על הקרשים ולשלם לו. שנה טובה, הרב מיכאל יומטוביאן