• שכנים ושותפים

עץ בבעלות דיירי הבניין

כולל דיינות פסגות

י"ד תשרי תשס"ט
שאלה
בצמוד לבניין משותף יש עץ, שמסב צער רב במיוחד לדיירי הקומות הראשונות. מכיון שהעץ נמצא בשטח הבנין, העיריה טוענת שגיזום העץ באחריות דיירי הבנין (ואף עלולים לקבל קנס על הזנחתו). (1) האם חובתם של כל דיירי הבנין להשתתף בהוצאות הגיזום? (2) האם שוכרי דירה בבנין יכולים לדרוש מבעל הדירה לשלם את הוצאות הגיזום? (מי הבעלים על העץ?)
תשובה
שלום רב, א. חובתם של כל דיירי הבניין להשתתף בהוצאות הגיזום, משום שכן המנהג, וכולם קבלו עליהם את החוק לבניינים משותפים. ב. מצד אחד נראה שזה חובת בעל הדירה משום שאינו נכלל בהוצאות השוטפות, אך מצד שני השוכרים עצמם נהנים מן הגיזום ונחשב תשמיש של השוכרים. לכן למעשה יש לעשות פשרה, ולהשתתף בהוצאות הגיזום יחד חצי חצי. בברכת חג שמח, הרב ניר אביב.