• תורה, מחשבה ומוסר
  • יסודות האמונה

השלך על ה’ יהבך

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד תשרי תשס"ט
שאלה
שמעתי ממקורות (אנשים) נאמנים ,שאומרים שאין לסמוך על הנס. מצד שני ראיתי כתוב האומר: "השלך על ה’ יהבך והוא יכלכלך". לדוגמה: אם אני (ח"ו) יוצא למלחמה,מה אעשה? האם יש לסמוך על הנס או שאקיים את הכתוב -"השלך על ה’ יהבך והוא יכלכלך". יש כאן סתירה שלא כל כך הבנתי אותה.
תשובה
אדם צריך באופן טבעי לנקוט בכל אמצעי זהירות ולא ללכת בשדה מוקשים ולומר אני לא אדרוך על מוקש. יש חוקיות בעולם. מצד שני אדם צריך להתפלל לה' שיעזור לו אבל זה לא פוטר אותו מלנקוט אמצעי זהירות. כמו שאין לאדם להישאר בבית ולא ללכת לעבוד וירד לו מן מהשמים לאכול. אסור לאדם שלא להשתדל שהרי הוא מסכן את עצמו.