• בחירות ופוליטיקה

בחירת אשה לראשות עיר

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ג תשרי תשס"ט
שאלה
ברצוני לשאול האם ניתן לתמוך בבחירות באשה חילונית שהסגן שלה דתי, והיא מעוניינת ונכונה לעזור לדתיים, למרות שיש מועמד דתי לראשות העיר, אבל אין לו סיכויים וגם לא סומכים עליו שיעשה מה שצריך. מה שיכול לקרות אם לא נתמוך בה ובמפלגתה, יעלה אדם ששונא דתיים. ואם יבחרו בה לראשות העיר ובמפלגה אחרת דתית ולא במפלגתה, היא תעלה לבד בלי הדתיים ואז ממילא היא תשקיע בדתיים פחות. האם ניתן לבחור באשה? אשמח לקבל מהרב תשובה בעניין , זה מאוד חשוב לנו! תודה.
תשובה
קשה לענות תשובה ללא הכרת התנאים. אך אם בחירת אישה תקדם את ענייני התורה יותר מאשר גבר אישה עדיפה. שלומציון המלכה הייתה עדיפה לדעת רבותינו מבעלה ינאי.