• חלומות

יחס חז"ל לחלומות

הרה"ג דוב ליאור

ט"ז מרחשון תשס"ט
שאלה
מה עמדת חז"ל כלפי חלומות? אם אני לא טועה הם אמרו "חלומות לא מעלים ולא מורידים" דהיינו שאין להם כל משמעות.
תשובה
יש ביטוי בחז"ל "דברי חלומות לא מעלין ולא מורידין". מבחינה הלכתית לא צריך להתייחס למה שרואים בחלומות. אמנם, אם אדם חלם חלום ונפשו עגומה עליו, חז"ל אמרו שיצום אפילו בשבת כדי לבטל את הגזרה. יכול להיות שמן השמים מעוררים אותו שמשהו לא בסדר ויתקן את עצמו, אבל באופן כללי אדם לא צריך להתייחס יותר מדי, אם זה לא אומר לו כלום, זה שום דבר.