• תורה, מחשבה ומוסר
  • ללמד תורה לאחרים

כסף עבור שיעורים

הרה"ג יעקב אריאל

ו תשרי תשס"ד
שאלה
יש תופעה של רבנים הלומדים במשך היום בכולל. ובערבים נוסעים להעביר שיעורים או הרצאות תורניות ומקבלים על כך סכומי כסף נכבדים [1000-1500 ש"ח]. האם מותר הדבר? הלא אסור להפוך את התורה קרדום לחפור בו? מובן לי שמי שבא מרחוק להעביר הרצאה, שיש לכסות לו את הוצאות הנסיעה, אולם לא בכך מדובר כאן אלא בעסק לכל דבר.
תשובה
כמדומני שאתה מפריז בסכומים. מעודי לא שמעתי על מחירים כאלה. לגוף שאלתך, אכן אין ללמד תורה תמורת שכר "מה אני בחינם אף אתם בחינם" אלא רק שכר בטלה. אך מי שמשרתו ללמד תורה באופן קבוע רשאי לקבל שכר כעמיתו הנושא משרה דומה.