• כשרות רגילה לעומת מהדרין

ההבדל בין כשרות רגילה למהדרין לעניין תרו"מ

הרבנות הראשית לישראל

ט מרחשון תשס"ד
שאלה
מה הוא ההבדל בן כשרות רגילה למהדרין בעניני "תרומות ומעשרות"?
תשובה
באופן כללי ניתן לומר שיש 2 נקודות מבדילות בתחום זה בעניין תרומות ומעשרות אך הדבר משתנה לעיתים בין הרבנויות השונות בהתאם לצורך וכדאי להתייעץ עם הרב המכשיר בעניין זה. ולשאלתך, 1. בכשרות רגילה נעזרים לעיתים בהיתר ההלכתי של שימוש ב"ברירה" ע"י המשגיח. 2. היקף נוכחות ההשגחה בבית העסק גבוהה יותר ברמת הכשרות למהדרין. הדבר גם משתנה בהתאם לאיפיון בית העסק כגון: חנות רגילה לפירות וירקות, משווקים,ייצרנים ומפעלים וכו'.