• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

מיחם שיש בו מפסק לשמירת גוף החימום

הרה"ג דוב ליאור

י"ט שבט תשס"ט
שאלה
אני בשיעור על הלכות שבת, והנושא היה מיחם. דיברו על מצב בו למשל עומד להגמר המים במיחם ויש אנשים שלא רוצים שישרף גוף החימום אז הם מוסיפים על זה מים. הרב שהעביר את השיעור אמר שזה אסור, ובכל מקרה לא צריך לחשוש כי יש איזשהו מפסק שאם המים יורדים יותר מדי אז הוא קופץ ומכבה את המיחם. למה מותר שיהיה כזה מפסק? זאת אומרת, אם בן אדם יודע שיש לו כזה מפסק והוא לוקח מים מהמיחם וכתוצאה מזה גורם למפסק לקפוץ, האם אין פה בעיה? כי זהו פסיק רשיה- שכן נח לו ממנו! כי זה עוזר שלא יהרס הגוף חימום.
תשובה
זה נעשה מאליו באופן אוטומטי. המכשיר עושה זאת ללא התערבות שלך והפעולה שלך היא רק גרמא.