• נישואין

הסרת שיער לפני טבילה

בית הוראה טהרת המשפחה

ז שבט תשס"ט
שאלה
אני צריכה תשובה בתוך יומיים, לא דחוף לי לקבל תשובה בתוך 3 שעות. לא שאלתי באופציה הרגילה מכיוון שראיתי ששם התשובה יכולה לקחת עד שבועיים, מקווה שזה בסדר. עד עכשיו לפני כל טבילה (יותר משלוש פעמים ברציפות) הייתי מסירה שיער במקומות שונים בגוף. רציתי לדעת האם אני מחוייבת להסיר שיער מאותם מקומות לפני כל טבילה או האם מותר להפחית במספר המקומות? מה הדין אם לא עבר הרבה זמן מאז הטבילה הקודמת והשיער צמח פחות מבדרך כלל (דבר המקשה להסירו)?
תשובה
אם בחיים [ללא קשר לטבילה] את אינך מעוניינת כלל בהסרת השיער באותם מקומות, אז גם לטבילה איניך חייבת. אם אי אפשר להסיר את השיער, זה אומר שזה לא מפריע לך ולכן את לא חייבת להסירו.