• לבוש בתפילה

טלית לאשכנזי לפני חתונה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ח שבט תשס"ט
שאלה
אבא שלי (אשכנזי) כשהיה בר מצווה נהג להתעטף בטלית, האם גם אני מחויב?
תשובה
השאלה היא אם האבא נהג כך באופן אישי או שהעדה שהוא בא ממנה נוהגים כך, כי הכלל "אל תיטוש תורת אימך" הוא במנהגי עדה ולא במנהגים פרטיים. אם אביו של מישהו היה צדיק וחסיד והיה קם לתיקון חצות ובבוקר קם לתפילת שחרית כותיקין, מנהגים שהם ודאי יפים, רק אם הבן נהג כך מצד עצמו זה מחייב אותו אבל הוא לא מחויב לנהוג כך מדין מנהגי אבות. לעומת זאת אדם ששייך לעדה מסוימת והעדה כולה נהגה מנהג מסוים, המנהג מחייב את בני העדה למרות שהוא באופן אישי עדיין לא נהג כך או שלא ידע או לא שמע. לסיכום: מנהגים פרטיים של אבא, למרות שהם מנהגי חסידות, אינם מחייבים את הבן אלא אם הוא נהג בהם בעצמו. מנהגי עדה, עליהם נאמר: "אל תיטוש תורת אימך".