• האם מברכים במקרים שונים

ברכה על רוטב שנשאר מהפתיתים

הרב אליעזר מלמד

ז אדר תשס"ט
שאלה
פתיתים שמוסיפים להם רוטב עגבניות (סוג של מטבוחה) ולאחר שנגמרו הפתיתים נשארה בצלחת כמות של הרוטב. האם צריך על הרוטב כשאוכלים אותו, מפני שהוא כעת בפני עצמו?
תשובה
ברכת המזונות שמברכים על הפתיתים פוטרת גם את הרוטב שנשאר לבדו בצלחת בסוף. אמנם אם נשארה כמות גדולה מהרוטב והוא רוצה לאכלו מפני טעמו – יש לאכילתו חשיבות עצמאית ויברך עליו. וראו מקורות והרחבות בפניני הלכה ברכות --- התשובה נכתבה על ידי הרב יגאל ללום על פי פסקי הרב אליעזר מלמד שליט"א.