• נישואי כהן

כהן הנשוי לגיורת בנשואין ברבנות

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ח אדר תשס"ט
שאלה
לשאלתי הדחופה: נתבקשתי לברר לאדם בשנות החמישים הנשוי מזה 35 שנה בנישואין ברבנות בישראל עם גיורת, שלה אב יהודי ואמא גויה, אשר עברה גיור בישראל ולהם נולדו חמישה ילדים וכמו כן 3 נכדים. 1. האם אבי המשפחה, למרות נשואיו לגיורת, נשאר כהן ואינו יורד מדרגתו בכהונה, כלומר, בזמן התפילות רשאי לעלות לכהנים? 2. מה מעמד הילדים שלו, האם הם בחזקת כוהנים או לא? 3. באם חלים על הילדים הגבלות מכח הנישואין הללו? השאלות הללו התעוררו בעקבות בקשת אבי המשפחה לחזור ולהתפלל בבית הכנסת, ולאור הדלמות של עניין הכהונה כפי שאז בנשואיו נמסר לו כי ויתר על הכהונה לצורך הנישואין ועל כן נערכה לו חתונתו כדת וכדין. אודה על תשובתכם הדחופה והמנומקת. יישר כח על כל פעילותכם.
תשובה
לא ייתכן שנאמר לו שניתן לוותר על כהונתו. אין דבר כזה! הוא כהן אלא שאין לכבדו ככהן בגלל נישואיו האסורים. בניו חללים ובנותיו אסורות להינשא לכהנים.