• עובד ומעביד

למשוך זמן בעבודה

כולל דיינות פסגות

כ"ז אייר תשס"ט
שאלה
אני עובד בעבודה. בתקופה הזאת לעתים קרובות אין הרבה עבודה ובעל הבית נותן ממש מעט עבודה לכל היום, כי אין יותר עבודה. הוא לא יודע כמה זמן לוקחת כל העבודה, ולפעמים מסיימים את העבודה מהר יותר ממה שהוא מצפה, והוא לא מאמין או מעוניין שאומרים לו שסיימנו כ"כ מהר, אז נאלצים למשוך זמן בעבודה. מצד שני אם נגיד לו שהעבודה לוקחת מעט זמן, פשוט אין לו מה להביא לנו עוד, וכך יוצא שאין בנו צורך. והמשרה היא שמונה שעות. מה עושים המקרה הזה, האם זה גזל?
תשובה
באופן פשוט חלה עליכם חובה לדווח למעסיק על כך שהעבודה אינה לוקחת כל כך הרבה זמן, שכן יש במידע זה משום השבת אבידה. דהיינו שידע בעל העסק שהוא מפסיד כסף על העובדים. אומנם יש להניח שבעל העסק מודע לכך שיש תקופות עמוסות יותר ויש פחות, אך אם בכל זאת ברור לכם שאיננו שם לב למתרחש בשטח, חובה לידע אותו. הרב חננאל פאטשינו.