• פת, חלב, יין ובישולי גויים

מסעדה שיש בה בישול עכו"ם

הרבנות הראשית לישראל

ב כסלו תשס"ד
שאלה
בחדר האוכל בעבודה שלנו מוגש אוכל בהכשר הרבנות המקומית. המשגיח נמצא רק בבוקר וכנראה גם מדליק את האש, אבל הבישול נעשה ע"י ערבים. האוכל המוגש הוא טוב לנוהגים ע"פ דעת הרמ"א, אבל לנוהגים ע"פ דעת השו"ע האוכל המוגש אינו כשר כלל. האם הרבנות סומכת על איזשהו היתר שהיא נותנת הכשר לאוכל שאינו כשר לכחצי מציבור הסועדים?
תשובה
על פי נהלי אגף הכשרות הארצי גם ברמת כשרות רגילה הבישול צריך להיות לפי מרן הב"י. לצערינו לא כל הרבנויות המקומיות מצליחות לאכוף הוראה זו הואיל ושכרו של המשגיח נופל על בעל בית העסק אשר אינו מסוגל להחזיק משגיח צמוד כדי לפתור בעיה זו (במיוחד בכשרות רגילה). ברמת כשרות למהדרין ישנה הקפדה יותר לענין זה. לעיתים ניתן לפתור את הבעייה בדרכים מקוריות. אנא בדוק האם האוכל המוגש במקום מיוצר במטבח החברה או שמא הוא מגיע מקיטרינג חיצוני כך שיתכן והאוכל רק מחומם במקום. בהרבה חברות הי טק האוכל המוגש בחדרי האוכל מגיע מהמטבח המרכזי של חברת הקיטרינג.