• הפגישות ומה שמסביב

קשיים במציאת הזיווג

הרב אוריאל טויטו

א אב תשס"ט
שאלה
אני בחורה בת 23 דתיה, ומאוד קשה לי למצוא את הזיווג שלי. חפשתי כבר שנתיים ואני די מיואשת. אולי אני עושה משהו שהוא לא נכון? אשמח אם הרב יביא לי כללים נכונים מה לשאול בדייט הראשון או איך להתנהג.
תשובה
אל יאוש. את עדיין צעירה ובע"ה עוד תמצאי את בן זוגך. הכלל הראשון הוא להאמין שאת יכולה ושעוד יהיה טוב. הדבר החשוב במפגשים עם בנים הוא לא להתמקד בבחינת הבחור ובשאלות ששואלים אותו אלא בניסיון להיות איתו יחד ולחוות זוגיות ושיתוף. פחות לבחון את הזוגיות ויותר לחוות אותה. במשך הקשר יהיה מספיק זמן לבדוק את כל השאלות, אבל ראשית דבר הוא לחוש אם טוב לך איתו ואם הקשר שלכם נותן לכם מידה רבה של סיפוק. על התכונות הבסיסיות של הבחור ממילא לא תלמדי מהשאלות והתשובות אלא מההתנהגות שלו בפועל, ולכן צאי לפגישה מתוך מטרה להיות יחד - ובע"ה תצליחי.