• זקן ופיאות

גבולות הקפת פאת הראש

הרה"ג יעקב אריאל

י"ג כסלו תשס"ד
שאלה
מה הם הגדרים המדויקים של הלכות איסור הקפת פאת הראש? כנ"ל לגבי פאת הזקן. כיצד יודעים באיזה מכונת גילוח מותר להשמש?
תשובה
נוהגים לומר שפאות הראש הן עד העצם האמצעית מול אמצע האוזן. אין לגלחן אפילו במכונה או במשחה ויש להשאיר לפחות רוחב של 40 שערות בגודל שניתן לכופפן. לפאות הזקן אין גבולות. כל הזקן בכלל. מותר לקצצן במספריים אך לא בתער. המכונה נחשבת למספריים. אולם יש עוררין על כך בפרט במכונות שבהן הרשת דקה וגמישה. להמשך הדיון בנושא.