• כלאים

דיני בזיליקום

מכון התורה והארץ

ג אב תשס"ט
שאלה
זרענו באדנית במרפסת בזיליקום ועגבניות שרי. א. האם יש בכך כלאים, אם כן, מה צריך לעשות? ב. שמעתי שלא מפרישים תרומות ומעשרות מתבלינים. האם בזיליקום מוגדר כתבלין? מה עם עלי מנטה? מה ההגדרה ההלכתית לתבלין? נ.ב. חלק מהעלים מתפשטים מעבר לאדנית מעל לחצר מרוצפת אספלט (חניה). האם זה משנה לענין עציץ שאינו נקוב?
תשובה
א. יש כלאים אם המרחק בין שרשי הצמחים קרובים פחות מ-15 ס"מ. ב. המגדל תבלינים, אנו מורים כהוראת הראשל"צ ההגר"מ אליהו שליט"א להפריש ללא ברכה. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון