• היטמאות למת

נהג אמבולנס כהן

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד אייר תשס"ב
שאלה
האם מותר לכהן לשמש כנהג אמבולנס, כאשר ישנו חשש שיכנס למצב בו ישהה תחת אוהל המת?
תשובה
אותה שאלה היא גם לגבי רופא, ומכיון שעיקר עיסוקו הוא עם אנשים חיים, בחולים ופצועים, ולרוב מצילים את חייהם, מותר ומצוה אף לכהן לעסוק בהצלת נפשות ופיקוח נפש. אמנם, וודאי שבמקרה ויש מת על הכהן לעזוב מיד את הבניין, ובנהג, אם חלילה נפטר הפצוע באמצע הנסיעה, עליו להפסיק את הנסיעה, לצאת מהאמבולנס ולקרוא במכשיר הקשר לישראל שיחליף אותו בנהיגה. מראש, אם מדובר בפצוע במצב קריטי, כיון שיש פוסקים שאסור לכהן להכנס לבית שיש בו גוסס אף כאן יהיה אסור, כי יש סבירות גבוהה שיטמא, ועדיף שימצא מחליף אם ישנו, אחרת וודאי שספק פיקוח נפש עדיף, ויבהיל אותו לבית החולים בתקווה שיצילו את חייו. להמשך הדיון בנושא.