• כנסיה, מסגד ובתי ע"ז

כניסה לכנסיה וכדו’

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ח אלול תשס"ט
שאלה
האם יש הגיון או הבנה לאדם שלא רוצה להיכנס לאתר כמו הירדנית? למיטב ידיעתי, זה אתר טבילה שקודש ע"י הנוצרים על הירדן (אחרי שלא יכלו לטבול במקומות ההיסטורים שלהם מסיבות ביטחוניות). אין בשטח שום דבר שמעיד על זה חוץ מגדר מסביב ושלט. האמת שיש גם שלט אחר ליד המים שזה בכלל חורשה ע"ש איזה בחור מהקיבוץ, האם זה רגש בריא או כבר קיצוניות סתמית שצריך לשרש אותה?
תשובה
יש הגיון להמנע מלהכנס למקום שהמינים יחדו אותו להמרת דת. גם מפני מראית עין וגם כי כך הדריכו אותנו חכמינו, דבר שהנהיגו הגוים לפולחנם אף על פי שאנו היינו עושים זאת מקודם אך לאחר שהנהיגו לפולחנם אנו פורשים מזה. אני מבין את דבריך למה לוותר על המקום הזה להם. אכן צריך לשאוף לבטל מהם את השימוש בנהרות וימים בארץ ישראל לדבר איסור.