• זכויות יוצרים

בעניין הורדת שירים מהאינטרנט

הרה"ג דוב ליאור

י"ח טבת תשס"ד
שאלה
הרב כתב שמכיוון שהכל פרוץ אז מותר. הייתי מעוניין שהרב יסביר יותר את סיבת ההיתר הרי התהליך הוא כזה: אני קונה דיסק, מעלה אותו לאינטרנט (כמובן בלא הסכמת היוצר) וכל אחד יכול להעתיק אותו אליו למחשב ולצרוב אותו לדיסק. אם כן, למה שאני אטרח לקנות דיסקים אם אני יכול להוריד אותם?
תשובה
אין שליטה על מה שנמצא באינטרנט, כמו שאין שליטה על מה שמשודר ברדיו וכל אחד יכול להקליט שירים מהרדיו. ולכן כמו "אבידה ששטפה נהר" שהיא נחשבת כהפקר וברור שבעליה התייאש ממנה ולכן היא מותרת לכל, כך גם שיר שנמצא באינטרנט הוא מופקר ומותר לכל.