• תרומות ומעשרות - איך מפרישים?

תרומות ומעשרות - כיצד?

הרה"ג יעקב אריאל

י"ג טבת תשס"ד
שאלה
1. יש לנו עץ פומלות, ובדר"כ אנו קוטפים פרי אחד כל פעם. האם יש חובה להפריש דווקא פרי שלם או שניתן להפריש פלח? 2. האם אני צריך לברך גם על מטבע ולתרום אותה לצדקה? שמעתי שיש מטבעות מיוחדים לתרומות ומעשרות. האם זה הידור או חובה? 3. האם יש ברשת את הנוסח המלא? איפה אני מוצא אותו (לא מצאתי בסידור)? 4. פירות שלא הפרישו מהם - אסורים באכילה?
תשובה
1. יש להפריש כל פעם 1% ומשהו. אפשר גם פלח. 2. על הפרשת תרו"מ מברכים. את המעשר השני מחללים על מטבע מיוחדת אולם אין לתיתה לצדקה היא אסורה בהנאה. ללא חילול המעשר השני הפירות אסורים באכילה. 3. עצתי לך לפנות למכון התורה והארץ. בכפר דרום. להימנות על קרן המעשרות ולקבל מהם טופס הפרשה מדויק. תבקש מהם גם טופס להפרשה מראש על קטיף של פרי במשך כמה ימים, אם יש להם. 4. פירות ללא הפרשה הם טבל ואסורים באכילה.