• הלידה ומה שאחריה

בעל בחדר לידה - המשך

הרה"ג דוב ליאור

כ"א טבת תשס"ד
שאלה
בהמשך לתשובת הרב בנושא הימצאות עם אישתו בחדר לידה רציתי לברר: המחקרים מראים שחשוב שמישהו שקרוב ליולדת יהיה עימה בזמן הלידה. היות שהבעל הוא האדם שהכי קרוב לאישה, האם מותר שישהה עימה בזמן הלידה? מה הדין אם האישה אומרת שאם בעלה לא יימצא עימה בלידה, זה יפריע לה בשלום הבית - האם אז מותר לבעלה להשאר עימה? האם יש הבדל בין שהות הבעל לפני הלידה לבין שהות הבעל בזמן הלידה עצמה?
תשובה
שהות הבעל בחדר לידה זה ענין של הלכות צניעות שאין בו מקום לפשרות; וכמו במקרה שאישה תאמר לבעלה, בזמן שהם אסורים, שהיא רוצה שהוא ייגע בה ואם לא אז תתעורר מחלוקת ותהיה הפרעה בשלום בית, לא נתיר בשום אופן נגיעת הבעל באישתו נידה משום שההלכה אינה נתנת לפשרות. כך גם בעניין של שהות הבעל בחדר הלידה אין מקום לפשרות. כמובן שחשוב שתהיה מישהי ליד היולדת בזמן הלידה, כמו שהמחקרים מראים, ולכן חשוב שהאימא של היולדת או אחותה של היולדת יהיו לידה; אם אין מצב שבת משפחה יכולה להגיע כדאי לבקש מחברה טובה שתתלווה ליולדת או לשכור מישהי מקצועית שתתמוך ביולדת. כמובן שכל האיסור של המצאות הבעל בחדר הלידה עם אישתו מתייחס לזמן הישיבה על המשבר בלבד, זאת אומרת שכל זמן שהאישה שוכבת עם צירים והתינוק עוד לא התחיל לצאת, אף על פי שהיא בחדר לידה - מותר לבעל להיות עם אישתו, האיסור מתחיל רק עם הלידה עצמה - הצירים האחרונים ויציאת התינוק. יחס הרב לפסיקת רבנים אחרים.