• המתנה ביניהם

בטעות התחלתי לאכול חלבי

הרה"ג דוב ליאור

ז טבת תש"ע
שאלה
אכלתי בשר (או עוף) ולאחר כמה שעות התחלתי בטעות לאכול משהו חלבי. (או שלא ידעתי שזה חלבי או ששכחתי שאני בשרי). האם מותר לי לסיים את מה שאני אוכל? האם מותר לי לאכול משהו אחר שהוא חלבי?
תשובה
מה שאכלת - אכלת. והיות וזה מדרבנן ובשוגג, סובר בעל נתיבות המשפט שלא צריך כפרה על זה, כלומר: שלא צריך להתוודות על זה כמו על כל חטא ולומר "חטאתי עויתי ופשעתי". אבל זה לא אומר שמותר להמשיך. כמו שאדם שבטעות אכל ביום צום שאסור להמשיך ולאכול, אין אכילתו מתירה לו את האיסור של הצום. וכן לעניינינו, אין אכילת החלב מתירה את מנהגינו להמתין שש שעות אחרי בשר, וצריך להמשיך להמתין.