• פת, חלב, יין ובישולי גויים

כשרות אוכל של ערבים

מכון התורה והארץ

י טבת תש"ע
שאלה
אודה לך אם תגדיר לי את הכללים לגבי מה מותר ומה אסור לאכול אצל ערבים במיוחד לגבי: 1. קפה ותה. 2. עוגיות שונות. 3. פיצוחים. 4. פירות ופירות חתוכים. 5. ממתקים שונים.
תשובה
1. קפה ותה - התירו (בלא חלב). 2. עוגיות שונות - אין לאכול. 3. פיצוחים - (גרעינים אפשר להקל), שקדים הנאכלים כולם יש להחמיר. 4. פירות - אם יש לו סכין מיוחד לפירות אפשר לאכול. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון