• שנת האבל על הורים

השתתפות אבל בבת המצוה של בתו

הרה"ג דוב ליאור

י"ג שבט תש"ע
שאלה
תלמידה שאלה אותי. אבא שלה באבל על אבא שלו. בבת המצווה שלה הוא לא יסיים את שנת האבל. האם הוא יכול להשתתף בבת מצווה, אם כן באיזה חלקים? והאם יש עניין או חובה שהוא יקבל תפקיד? כמו כן, מה לגבי שאר קרובי משפחה, דודים וסבתא?
תשובה
מכיוון שמסתבר שחשוב לתלמידה שאביה יהיה בבת מצווה וזה יוסיף לה מבחינה חינוכית וערכית, אם יש תפקיד שלא ישב בשולחן בשמחה ממש אלא ישמש מעין מלצר לקבל המתנות ולהושיב את האורחים וכדומה זה רצוי. וכן נוהגים בחתונה כשההורים באבל, שבחופה אין להם בעיה להיות ובסעודה אינם יושבים בראש שולחן הנכבדים אלא כמו שהזכרנו.