• גיור וגרים

מערכת יחסים עם גוי

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ שבט תש"ע
שאלה
אני נמצאת כרגע במערכת יחסים עם בחור גוי כבר שנה ונורא מאוהבת. הבחור הוא נוצרי שאינו מאמין בדתו ומוכן להתגייר בשבילי ברגע ששנינו נרגיש שאנו מוכנים לקחת את הזוגיות שלנו צעד אחד קדימה. האם במידה והוא מתגייר לצורך הזוגיות נחשב להתגיירות אמיתית?
תשובה
גיור אמיתי הוא כאשר בא אדם להכרה כי אמונת ישראל היא האמונה הנכונה והוא מקבל על עצמו באמת לקיים את מצוות התורה. ההתאהבות שלך היא שטחית והיא לא תחזיק מעמד זמן רב. לבנות משפחה יציבה אפשר רק כאשר יש מטרה ערכית משותפת ששני בני הזוג שואפים אליה.