• האם מברכים במקרים שונים

ברכת על פרי לאחר ברכת שהכל

הרה"ג דוב ליאור

י"ד אייר תש"ע
שאלה
כאשר אני סועד את ליבי בתפוח אדמה מבושל וסוג אחד של בשר, על תפוח האדמה אני מברך "בורא פרי האדמה" ועל הבשר אני מברך "שהכל", כאשר אני מכוון על כל סוג של מאכל. האם אני צריך לברך על פרי "בורא פרי העץ" לאחר ברכת "שהכל", אפילו אם כוונתי במחשבתי בברכת שהכל לכל סוג של מאכל, לפי התיאור של: מג"ע א"ש?
תשובה
חז"ל תיקנו ברכה מיוחדת לכל סוג מאכל. אם היית מברך על תפוח שהכל, בדיעבד יצאת ואינך צריך לברך העץ. אולם אם ברכת שהכל על כוס מים ואתה רוצה לאכול תפוח, עליך לברך עליו בורא פרי העץ.