• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

נרות שבת

הרה"ג דוב ליאור

ט סיון תשס"ב
שאלה
משפחה המתארחת אצל חברתה, כלה אצל חמותה או בת אצל אמה כיצד תנהגנה לגבי הדלקת נרות באותו חדר?
תשובה
אכן לפי מרן המחבר יש בזה משום ברכה לבטלה אם תדלקנה באותו חדר שהדליקה בעלת הבית, משום שבנר שבת, לשיטתו לא שייך מהדרין ולהוסיף עוד נרות כי כבר יש אור בחדר הזה, אמנם הרמ"א מיקל ומתיר לברך אף באותו מקום, כי סובר שבכל זאת יש כאן ענין של תוספת אורה בבית. לכן על מנת לחוש לשיטת המחבר ישנם שתי אפשרויות: א'- שתדליק בחדר אחר שגם קשור לאוכל, ( כגון האחת תדליק בסלון והאחרת במטבח, או אם יש לה חדר מיוחד לשינה באותו בית, תדליק בו) ואז כל אחת יכולה לברך. ב'- שיכין שתי זוגות נרות באות חדר, אלא שרק בעלת הבית תברך ותכוון להוציא ידי חובה את האורחת והיא תענה אמן ובכך נחשב כאילו היא בעצמה ברכה, מדין שומע כעונה, ושתיהן תדלקנה.