• תורה, מחשבה ומוסר
  • לימוד אמונה וחיזוקה

אכפתיות מצד הקב"ה

הרב דוד חי הכהן

ג אב תש"ע
שאלה
האם באמת אכפת לקב"ה מהחיים הפרטיים שלנו? האם הוא באמת שומע תפילה? לדוגמא- אני מתפללת להצלחה בתחום מסויים או אני דואגת לאחותי שיהיה לה מעבר טוב מיסודי לאולפנא (סתם דוגמא) אז הוא יקשיב לי אם אני מתפללת עליו או אני הוא רק ישים עלי אם אני מתפללת לשלום המדינה או משהו יותר גדול מעצמי?
תשובה
בוודאי בלי ספק, ד' שומע תפילה. אמנם אם האדם מסופק בזה אי אפשר שתתקבל תפילתו. כמו שמי שידבר איתך ויגיד אני לא בטוח שאתה שומע או מתייחס אליי - שזה יעצור את הרצון להתייחס אליו. בוודאי שד' שומע תפילה גם על הכלל וגם על הפרט בתנאי כמובן שהבקשה הגיונית ויש בה צדק, אז כל תפילה הנאמרת מכל הלב נשמעת ומתקבלת.