• זכויות יוצרים

הורדת תוכנה לשימוש אישי בלבד

כולל דיינות פסגות

י"ב סיון תש"ע
שאלה
סיימתי תואר לא מזמן ואני מחפש עבודה. ישנם מספר תוכנות שלמדתי במהלך התואר ששואלים עליהם בראיונות עבודה. אין באפשרותי לקנות את התוכנות הללו אבל היה עוזר לי מאוד אם הייתי יכול לתרגל עליהם בבית. האם אני יכול להוריד את התוכנות, לשימוש פרטי כמובן ולתרגול בלבד ולא למטרות רווח חלילה? החברה שמייצרת את התוכנה נמצאת בבעלות גוי, ונמצאת פרוצה באתר באינטרנט, וכל אחד יכול להוריד אותה. מה הדין?
תשובה
אם אתה בטוח שהתוכנה היא בבעלות גויית גמורה ללא בעלי מניות או אחוזים יהודים, והיא נמצאת פרוצה באינטרנט כך שכל אחד יכול להוריד אותה, לרוב הפוסקים אתה יכול להוריד אותה לצורך שאינו מסחרי. כך עלה למסקנה מיום העיון בנושא "זכויות יוצרים בעידן האינטרנט" שנערך על ידי בית מדרש לדיינות בפסגות לפני כחודש. הרב ניר אביב