• שאלות כלליות

להתחיל את התפילה באוטובוס

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד סיון תש"ע
שאלה
בבקרים אני נוסע באוטובוס כדי להתפלל שחרית סמוך למקום עבודתי ולא תמיד אני מגיע בזמן. האם עדיף להתחיל להתפלל באוטובוס ללא טלית ותפילין (כי לא נוח לי להניח באוטובוס) עד ישתבח, ואז כשאני מגיע לתפילה להניח אותם בלי ברכה ולהמשיך עם הציבור, או שעדיף לא להתחיל להתפלל באוטובוס, וכשאני מגיע לתפילה להניח טלית ותפילין עם ברכה ולדלג על פסוקי דזמרה כדי להגיע לעמידה עם הציבור?
תשובה
יש עדיפות שתשתלב עם הציבור במניין, ולכן תתחיל להתפלל בדרך פסוקי דזמרה וכשתגיע למניין תניח תפילין ותמשיך עם הציבור. ניתן לברך על התפילין בין ישתבח ליוצר אור.