• במהלך ההריון

האם מותר לגלות את מין העובר בהריון?

הרב דוד חי הכהן

ט תמוז תש"ע
שאלה
1. בבדיקת אולטרסאונד, האם לפי ההלכה, עדות המזרח, מרוקאים, מותר שהרופא יגלה להורים את מין העובר? 2. האם מותר לספר את מין העובר להורים? 3. האם מותר לספר את מין העובר לאנשים ששואלים מה מין העובר?
תשובה
1. אין בזה איסור אך כדאי להשאיר את הדברים בצינעה ולא לגלות אלא לשמוח במה שד' נותן ולאהוב ולטפל בכל הלב כי כל אחד הוא בעל נשמה קדושה והוא מתנה טובה משמיים. 2. כמו שלא רצוי עד הלידה כך לא רצוי לספר על כך לאחרים. 3.אם כן נודע לכם, יש לומר לשואלים שאם ד' היה רוצה שידעו לפני הלידה היה מגלה, ואם הוא לא רצה למה נרצה אנחנו?