• שאלות ציבוריות

להעריך את הרצל ובן גוריון

הרה"ג דוב ליאור

כ"ח אלול תש"ע
שאלה
היאך אנחנו מוקירים ומעריכים את הרצל ובן גוריון הרי הם היו רשעים שרצו להפוך את היהודים לכופרים וגם את יהדות המזרח ותימן עשו להם כפייה חילונית, אם כן, היאך אפשר להעריץ ולהעריך אנשים כאלו?
תשובה
יש להפריד בין הפן החיובי ובין צד השלילי שבהם. כשנתעוררה השאלה האם יש ללכת עם הציונות הלא דתית בכל מה ששייך לעליה, לגאולת קרקע ולהתישבות בארץ. הרב קוק אמר שהם עושים צעד נכון ויש ללכת איתם. היו חוגים בעם ישראל שהתנגדו לזה, אולם משנתו של הרב קוק לא הייתה כך. איננו מצדיקים את הצד השלילי שיש באישים אלו, אך עלינו להעריך את כל הדברים החשובים שעשו לעם ישראל, להרמת כבודה של האומה, לגאולתה של הארץ ולהתישבות בה.