• פירות וירקות

איך מכשירים חסה ושאר ירקות עלים

מכון התורה והארץ

כ"ג תמוז תש"ע
שאלה
איך מכשירים חסה , כרובית, עלי בייבי, כוסברה ושאר ירקות מסוג אלו היום?
תשובה
בגידול שטח פתוח אין לאכול כרובית כלל. חסה אפשר להכשיר לאחר שטיפה היטב היטב ושפשוף העלים מפני כנימות ואקריות הדבוקות לעלה. כמו כן, יש להתבונן היטב בעלה מול האור כדי לראות מנהרות. באופן כללי, זה טרחה מרובה. הגר"מ אליהו זצ"ל אסר לעשות כן בימינו שיש עלים בדוקים ומהודרים. כן גם לעניין כוסברא ועלי בייבי לשטוף היטב ולשפשף ולבדוק מול אור. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון