• שבת ומועדים
  • תשעה באב ועשירי באב

צום תשעה באב לנשים

הרב בנימין במברגר

ז אב תש"ע
שאלה
לכם אני מתכוונת בע"ה לצום את הצום של תשעה באב מחר. אני חוזרת בתשובה ואינני יודעת אילו תפילות יש לנשים בבית בצום זה, מה עליי להתפלל? אני נשואה מזה חודש וחצי, מותר לי לצום ולהתענות נכון? וללכת לכותל מחר-ערב תשעה באב כשאני נידה?
תשובה
אין תפילה מיוחדת לנשים. בערב תלכי לבית הכנסת ותוכלי לשמוע את קריאת מגילת איכה לאחר הקינות. בבוקר תתפללי שחרית ללא תחנון ותאמרי קינות לפי הכח והיכולת שלך. אין חובה לומר את כל הקינות, תבחרי קינות שאת מתחברת אל תוכנן. את צריכה לצום אלא אם כן יש לך בעיה רפואית והרופא אינו מאפשר לך לצום. כשתהיי בהריון תשאלי רופא ואחר כך רב האם את יכולה לצום. כל מקרה לגופו. את יכולה ללכת לכותל. שתזכי למאמר חכמינו: "כל המתאבל על ירושלים, זוכה ורואה בבניינה". הרב בנימין במברגר