• שבת ומועדים
  • תשעה באב ועשירי באב

לצום עם בעיה בבלוטת התריס

רבנים שונים

ח אב תש"ע
שאלה
רציתי לדעת מה עליי לעשות בצום. אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ולוקחת כדורים כל יום. אני סובלת מחולשה תמידית עייפות והרבה פעמים מרגישה שעומדת להתעלף {כל זה במנוחה ואוכל ושתיה ביום רגיל} חוץ מזה אני סובלת מאנמיה מחוסר ברזל {ברל וכל הערכים של הכדוריות נמוכות} שגם היא גורמת לי לסחרחורות ולהרגשה לא טובה ביום יום. בצומות אני כלל לא מרגישה טוב במצב של חצי עילפון במיטה וכאבי ראש חזקים מאוד {לא מפריע לי רעב או צמה רק שאני בכלל לא מרגישה טוב} בי"ז בתמוז שברתי את הצום כבר ב10 בבוקר לאחר שרב אמר לי להתחיל לשתות בשיעורים ואם לא מרגישה טוב אז לפתוח את הצום. שתיתי ואכלתי בשיעורים מה שגרם לי להרגיש עוד יותר לא טוב ועד יותר להצטרך לשתות ולאכול ופתחתי את הצום. אחרי צומות אני לא מתפקדת שבוע. בתשעה באב הקודם אחרי הצום לא יכולתי אפילו לא יכולתי לקום מהכסא למיטה והיו צריכים לסחוב אותי. לא לאכול ולשתות אני יוכל אבל המצב שלי יהיה גרוע, ואני ממש לא יודעת מה לעשות
תשובה
בתשעה באב את חייבת לאכול ולשתות כרגיל. לגבי יום כיפור, יש לשאול שאלה נפרדת. הרב חיים כץ