• שכירות, קנייה ומכירה

מנוי מטמון משפחתי

הרב ש. יוסף וייצן

ל אב תש"ע
שאלה
אבי קנה מנוי לרשות הטבע והגנים - ’מטמון’ משפחתי, בו ניתן להכנס לאתרי רשות הטבע והגנים בחינם. בעבר כשקנינו כרטיס ’מטמון’ בכניסה לשמורה היה ברור שהכרטיס משפחתי ואף אחד מעובדי השמורה לא ציין את העובדה שהכרטיס כולל רק ילדים מתחת לגיל 18. לכן חשבנו שהכרטיס הוא משפחתי כולל הילדים הגדולים שעדיין לא נשואים במשפחה. השנה אבי קנה את הכרטיס בדרך אחרת, וכשנכנסו לאתר האינטרנט של החברה ראינו שהכרטיס המשפחתי מיועד רק עד גיל 18. אני בת מעל גיל 18, ורציתי לשאול האם מותר לי להכנס לאתרים עם מנוי זה. אבי כתב בקניית הכרטיס את כל מספר ילדיו, גם אלו שמעל גיל 18, בכניסה לאתר לא בודקים האם הילדים שברכב מעל גיל 18 וכן, אני רווקה ומתגוררת עם הורי.
תשובה
כנראה שאם לא בודקים מי ברכב והאם כולם כלולים בכרטיס ההנחה זו ההוראה שניתנה למפקחים והם מוחלים על השורה הקטנה בתנאי ההתקשרות. אולם אם שואלים אותכם בודאי שאי אפשר לשקר וצריך לשלם למי של כלול כרטיס.