• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות פרטיות בסוגיות שונות

שאלות של ר’ ירמיה

הרה"ג דוב ליאור

י"ז אלול תש"ע
שאלה
בבא בתרא כג: - בעקבות שאלה ששאל הוצא רב ירימיה מבית המדרש. לפי הפשט קשה להבין מה היה כ"כ חמור בקושייתו שבעקבותיה הוצא מבית המדרש. נראה כאילו באמת מנסה להבין את ההלכה עד בורייה. הרי הרבה פעמים הגמ’ שואלת שאלות על מקרים שקשה לנו לתאר אותם?
תשובה
אלו שהוציאו אותו מבית המדרש רצו להבליט את דייקנותם ורמתם הגבוהה של חז"ל, ואם הם קבעו מידה היא מדוייקת ואין צורך להתחכם ולשאול מה קורה כשרגל אחת בחוץ ורגל אחת בפנים.