• כלבים וגידולם

איך להוציא כלב מהבית?

הרה"ג דוב ליאור

כ"ה אדר תשס"ד
שאלה
כבר למעלה משנה יש לנו כלבה בבית. נודע לי שהדבר אסור משום טומאה, אולם אין ביכולתי להוציא את הכלבה מהבית משום שילדתי נקשרה אליה מאוד ואני חוששת כי הדבר יביא לפגיעה נפשית חמורה בילדה מאחר והילדה נקשרה אל הכלבה כל כך עד שהיא לא מוכנה לעזוב אותה (היא אפילו ישנה עימה). כאשר אני מאיימת להוציא את הכלבה הילדה פורצת בבכי היסטרי. מה עליי לעשות?
תשובה
אין זה ראוי להשאיר את הכלבה בבית, אך מבחינת טומאה אין זו בעיה. בכל מקרה הייתי ממליץ לכם לקחת את הילדה לייעוץ פסיכולוגי שיעזור לה להיגמל מהרגל לא ראוי זה.