• מדינת וממשלת ישראל

מלכות ה’ היכן

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ו כסלו תשע"א
שאלה
ברצוני לשאול האם מה שאומרים מלכות ה' שתופיע וכסא ה' שתשב עליו באמת האם הוא מתאים גם לימינו שהאומה בוחרת את נציגיה והממשלה המיצגת היא כסא ה' שבדרך לשלמותו או שמא מה שהיום זה כלום ורק בזמן המלך המשיח הסופי רק אז יראה מלכות ה’ ?
תשובה
מלכות ד' תופיע בגאולתינו השלמה. דהיינו קיבוץ כל הגלויות בנין בית המקדש ומלכות בית דוד. וכמובן תשובה שלמה. ועל זה אנו מתפללים וכסא דוד עבדך מהרה לתוכה תכין. ואנו בדרך אל הגאולה השלמה וכבר התקדמנו כמה שלבים ב"ה ובכל שלב כבוד ד' מתעלה וכסא ד' הולך ונבנה. אך עדין אין הכסא שלם.